پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1403/09/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

تغذیه سالم در دوران کودکی

کارشناس تغیه و رژیم درمانی این مرکز درمانی با اشاره بر اهمیت تغذیه در دوران کودکی اظهار داشت:تغذیه سالم کودکان همانند اصول تغذیه بزرگسالان برنامه‌ریزی شده است و در تمامی رژیم‌هایی که برای کودکان داده میشود، تمامی مواد غذایی از گروه‌های مختلف قرار داشته و باید به میزان لازم مصرف شوند. غذاهای سالم برای کودکان به رشد و سلامت بدن کمک می‌کند.                                                                                                    


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، انیس نیک فطرت اذعان داشت: کودکان به انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، کربوهیدرات، پروتئین و چربی نیاز دارند. یک رژیم غذایی متعادل برای کودک شامل سه گروه غذایی میوه‌ها و سبزیجات، غلات کامل و غذاهای پروتئینی است.                                          


 کارشناس تغذیه تاکید داشت: در تغذیه سالم کودکان توجه به تعداد دفعات خوردن غذا مهم است،کودکان به 3وعده اصلی و 2تا3میان وعده در طول روز نیاز دارند. والدین باید به سالم بودن میان وعده‌ها و به اندازه وعده غذای اصلی توجه کنند.  هر غذا ترکیب منحصربه‌ فردی از مواد مغذی مختلف است. در بشقاب کودک از درشت مغذی‌ها (کربوهیدرات و پروتئین) و ریزمغذی‌ها (ویتامین‌ها و مواد معدنی) استفاده کنید. یک بشقاب سالم برای کودک باید هم دارای میوه‌ها و سبزیجات باشد و هم از غلات کامل و پروتئین در آنها استفاده شود.


نیک فطرت یادآور شد:اگر کودکتان عادات غذایی بدی دارد ابتدا روی یک مورد تمرکز کرده وسعی نکنید همه این رفتارها را هم‌زمان اصلاح کنید  و پس از اصلاح یک رفتار سراغ عادت بعدی بروید.  سعی کنید در رژیم غذایی کودک مصرف قندهای تصفیه شده(ساکارز، گلوکز، فروکتوز و شکر سفید)، عسل، انواع شربت‌ها و شکر قهوه‌ای را محدود کنید. این نوع مواد قندی همگی کالری مشابهی دارند و باعث   پوسیدگی دندان کودک می‌شوند.                      


 کارشناس تغذیه در ادامه افزود : زمانی که کودک تشنه است، به‌جای آبمیوه به او آب بدهید. مصرف آبمیوه را به یک لیوان (۱۲۵ میلی‌لیتر) در روز محدود کنید. به‌هیچ‌وجه از آبمیوه‌های غیرطبیعی و شیرین شده استفاده نکنید. زمانی که به‌جای آبمیوه، از انواع میوه‌ها در رژیم غذایی کودک استفاده می‌کنید، فیبر سالم را وارد رژیم کرده و به سلامت و تغذیه مناسب برای کودک کمک می‌کنید.یکی از عادات غذایی غلط در کودکان این است که هنگام خوردن غذا یا بین وعده‌های غذایی نوشیدنی زیادی می‌خورند. این کار باعث احساس سیری کودک شده و در برنامه غذایی مشکل ایجاد می کند.    


انیس نیک فطرت ابراز نمود : مصرف نمک و روغن برای کودکان باید مورد توجه قرار گیرد،چرا که سدیم ماده معدنی است که برای عملکرد مناسب اعصاب و عضلات لازم است. اما در مصرف آن باید دقت داشت،چون  مصرف بیش‌از‌حد باعث فشارخون بالا شده و خطر بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.چربی‌های سالم برای کودکان مفید بوده و باید در تغذیه سالم کودکان این نوع چربی‌ها را قرار دهید. چربی‌های سالم اسیدهای چرب ضروری از جمله امگا ۳ و امگا ۶ دارند که در بدن ساخته نمی‌شوند. این نوع مواد باید از طریق غذا تامین شوند. روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون، کانولا و سویا جز چربی‌های سالم بوده و بهتر است غذا را با این نوع روغن‌ها تهیه کنید.


 در پایان انیس نیک فطرت خاطر نشان کرد:غذاهای فست‌فود معمولا قند، چربی و کالری بالایی دارند. در این نوع غذاها مواد مغذی بسیار کم است. اما نمی‌توان این موضوع را بی‌اهمیت جلوه داد، چراکه این دسته از غذاها برای کودکان بسیار وسوسه‌انگیز است. به‌جای اینکه فست‌فود را به طور کامل از برنامه غذایی کودک حذف کنید، سعی کنید تعداد وعده‌های فست‌فود در ماه را کاهش دهید و تا جای  ممکن سالم‌ترین آنها را انتخاب کنید.